Ingezonden 4

 

 

  Hoi Ron,

  Ik kan nu pas je site goed lezen in Internet Explorer. Normaal gebruik ik Firefox en daarin werkt je site niet goed.
  Zo kwam ik op het onderdeel muziekherinnering en wil daar ook een bijdrage aan leveren.

  Zo midden jaren zeventig werd in Goes de bluesclub opgericht. Nou ben ik niet echt van de blues maar het was er altijd gezellig en er kwamen aardige artiesten. De club moest ook een huisorkest krijgen om artiesten te begeleiden. De avonden werden in De Veste aan de Oostwal gehouden voordat het daar uitbrandde. Op een avond speelde een trio genaamd Aiemehassus in de Veste, ze speelden een merkwaardige mix van eigen liedjes, folk en blues.
  In dit gezelschap speelden Wim en Jan Proos (de laatste heb ik deze zomer in Sydney opgezocht waar hij al een poos woont) en Peter Dieleman die nu in Zeeland wereldberoemd is met zijn dialect nummers.
  Na afloop hebben we wat gejamd en we besloten om de dag erna verder te gaan. Toen kwam ook Hans de Bruijne opdagen.
  Het moet een bak herrie geweest zijn maar Peter Janssens de oprichter van de bluesclub vond het prachtig en het huisorkest was geboren.
  In de tijd erna hebben we met heel wat artiesten gespeeld, die overigens niet zo wereldberoemd waren.
  We gingen ook buiten Goes optreden en een optreden in Breda staat mij nog helder voor de geest. (ik vermoed dat dit zelfs mijn laatste optreden met Aiemehassus is geweest omdat ik mijn tijd meer in volleybal en gitaarspelen stak ging het niet zo goed op de PA……..)
  We speelden met de Louisiana blues legende Robert Pete Williams. Toen al een man op leeftijd dus nu waarschijnlijk niet meer in leven. Ook de net overleden Jan Blok speelde die avond met ons mee, hetgeen hij regelmatig deed.
  Op het moment dat we Got my mojo working van Muddy Waters inzetten schreeuwde Robert Pete: (niet geheel ten onrechte): I can hear you got women on your mind!
  Van daar deze keus.
  Dit nummer kan je vast gemakkelijk vinden. Aan muzikale herinneringen overigens geen gebrek en als ik een keus zou moeten maken van wat ik echt goed vind dan kom ik toch veel eerder uit op Richard Thompson, maar dat is een ander verhaal.
  Weer een ander verhaal is dat op de PA erg veel muziek werd gemaakt, wat wil je als je met Gert de Meijer en Sjef Hermans in de klas zat, dus ook hier genoeg herinneringen.

  Groeten, Ruud

  De muziek


  Aiemehassus zegt me, wanneer ik heel diep nadenk, nog wel iets, maar ik kan me er geen voorstelling meer van maken. Ook is er op internet niets over te vinden, behalve een kleine vermelding in de biografie van Peter Dieleman. Van deze zanger heb ik ooit het lied 'Jewannes van de Linde' in een toneelstuk verwerkt. Maar goed, daar ging het niet om.
  Na een kleine sessie met LimeWire had ik het nummer van Muddy Waters al snel te pakken. Het staat waarschijnlijk op menige bluesverzamelceedee. Ik laat de interpretatie van de titel graag aan de lezers zelf over.
  Bedankt voor je bijdrage Ruud.

 

 

Ron Meuldijk © 2009-2011

 MindPhasing