TCLG

 

 

  Ooit zei er iemand tegen me, mijn Reiki Master na mijn tweede graad, dat ik eens moest mediteren. Een trancereis maken of welk woord je er ook aan wilt geven. Natuurlijk wilde ik dat wel eens proberen, maar de gedachte om alle gedachtes los te laten, had mij er altijd van weerhouden. Nergens aan denken leek me gewoon een onmogelijke zaak, alleen de gedachte eraan al.
  Totdat ik later bij mezelf dacht, dat dit me wel lukt wanneer ik met muziek bezig ben. Dan vergeet ik werkelijk alles. Waarom zou ik niet in staat zijn om intuļtief iets op te nemen, waarin het gevoel de vrije loop krijgt. Gewoon spelen wat je denkt. Dat heeft me gebracht tot deze compositie. Gewoon gaan spelen en zien waar je uitkomt. Alles loslaten, niet denken aan wat ervan zou gaan komen en of ik dat zelf wel mooi genoeg vind, want dat is vaak mijn grote struikelblok.

  TCLG is de afkorting voor 'Take Care and Let Go' en dat is op meerder manieren te interpreteren. Niet alleen op het gebied van opvoeden, maar ook in de relatieve sfeer is het vaak goed om zaken los te kunnen laten. Maar voor het belangrijkste deel heeft het betrekking op jezelf. Het aardse denken los te laten om de 'mind' de vrije loop te geven.
  Deze compositie heb ik gebruikt bij een optreden om het publiek in een andere 'sfeer' te krijgen, om op te warmen naar hetgeen er zou gaan komen, om vanuit die 'trance' met die andere ogen een volgend muziekstuk dieper te kunnen beleven. Klinkt lekker vaag, is het ook wel, en de muziek dus ook.
  Ik gebruik deze compositie nog steeds om mijn rust te vinden, om af te dwalen, om rond te reizen in het diepere
  (of hogere) of dat nu in mezelf zit of ergens anders, dat doet er op dat moment weinig meer toe.

  Je kunt het ook eens proberen. Sluit je ogen en duik in die muziek op een moment waarop jij denkt dat het goed is. Laat je meenemen, eventjes, naar een andere wereld ...





  Synthesizer: Korg Wave Station, Korg X3
  Drums: Boss DR-3
  Opname: Boss BR600
  Mixage: Acoustica Mixcraft
  MP3 encoding: Augiograbber (LAME)

 

 









Ron Meuldijk © 2009-2011

 MindPhasing