Mermaid

 

 

  Met dit nummer is het wat anders gegaan dan anders. Je kunt met internet communiceren per mail of messenger, maar een muziekuitwisseling per internet komt wat minder voor.
  Zo werd ik door iemand uitgenodigd om samen een stukje muziek te maken. Ik zou een voorzetje geven, dat insturen en vervolgens wordt er met een bepaalde wisselwerking door beiden aan gesleuteld totdat er één muziekstuk ontstaat waar beiden tevreden mee zijn.
  Ik had met de groovebox een basistrack met drums en bas ingestuurd, maar helaas liet mijn medemuzikant het afweten vanwege het gebrek aan inspiratie. Of misschien wel vanwege het feit dat hij er helemaal niets mee kon, want het valt niet mee om in de compositie van een ander te kruipen en daarna verder te sleutelen.
  Ik denk dat kunstenaars ook niet makkelijk samen aan één beeld of schilderij kunnen werken. Toch zeker wanneer je elkaar, zoals in dit geval, helemaal niet kent en niet weet wat iemand bezighoudt.

  En dan wacht je nog even af, maar wanneer iemand dan werkelijk de handdoek in de ring gooit, ga je jezelf afvragen: 'En wat nu ?' Ik heb besloten om er zelf mee verder te gaan en de diverse versies ter discussie te stellen. Wat meer van dit of wat minder van dat. Gewoon, luisteraars mee laten beslissen in het muziekmaakproces. Daarin doe je als muzikant natuurlijk nooit dingen waar je zelf niet achter staat. Dat begrijp je misschien wel.

  'Mermaid' noemde ik de compositie. Het heeft iets sereens, maar toch meeslepends. Ik speel er een beetje met dissonanten om toch weer bij het 'vertrouwde' pad uit te komen.
  De vraag is natuurlijk of ik uiteindelijk wel of niet met de Mermaid in zee ga ....
  Jij ?
  Synthesizer: Groovebox Roland MC-808, Korg X50
  Gitaar: Ovation CC44 Celebrity
  Opname: Boss BR600
  Mixage: Acoustica Mixcraft
  MP3 encoding: Augiograbber (LAME)

my
space counter

 

 

Ron Meuldijk © 2009-2011

 MindPhasing