Drown

 

 

  Soms is een beleving de muze van je muziekstuk, soms een gevoel, een herinnering of een gedachte, maar bij dit niet alledaags nummertje was een foto mijn eerste bron van inspiratie. Een vrouw met een spiegel. En ik dacht: 'Wat zou er in die vrouw omgaan, wat zou ze denken ?' en daarna schreef ik een tekst.

  Het moet eind oktober 2007 zijn geweest toen ik wat spulletjes in de hal van onze school had neergezet om de Groovebox van Roland eens uit te proberen met een masterkeyboard. Ik zou met Mieke wat gaan eten, maar voordien kwam ze even wat inpspreken en inzingen in een steenkoude school, met de jas aan, een microfoon en een in de haast aangepaste tekst. Want die tekst die ik eerst had geschreven paste natuurlijk niet bij het muziekstuk. Maar goed, de essentie zit er nog in en dat telt.
  Ik vind het een apart stukje muziek geworden. Spraak in combinatie met zang en muziek uit een groovebox, die over het algemeen gebruikt wordt door jeugdige DJ's om eens lekkere trance of hip-hop te maken.
  De tekst handelt over een dame die in een spiegel kijkt en eigenlijk meer verlangt om aan de andere kant van die spiegel te zijn. Die imaginaire gespiegelde wereld, die in haar ogen zoveel mooier is dan de wereld waarin ze leeft. Het doet haar denken aan vroeger tijden waarin dingen nog onbevangen waren, die eens zo mooie tijd. Ze zou er veel voor overhebben om zich te kunnen verdrinken in dat spiegelbeeld en haar echte wereld met de imaginaire wereld te verruilen om weer samen met hem verder te kunnen gaan ...
  Synthesizer: Groovebox Roland MC-808, CME-UF5 Masterkeyboard
  Zang: Mieke Boot
  Microfoon: Shure 58a
  Opname: Boss BR600
  Mixage: Yamaha MG16/6FX, Acoustica Mixcraft
  MP3 encoding: Augiograbber (LAME)

my
space counter

 

 

Ron Meuldijk  2009-2011

 MindPhasing